Постинг
03.06.2009 19:42 -
КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
Автор: dunia53
Категория: Хоби
Прочетен: 6828 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.06.2009 13:47
Прочетен: 6828 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 04.06.2009 13:47
КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ
Рецептата е на dPetrova от форума на "Перфектната вечеря"
Ако картофите са пресни миете добре и не белите, а оставяте с кожичката, ако вече са поостарели все пак не е лошо да се обелят, миете и режете на четвъртинки, осминки в зависимост от големината на картофа.Слагате ги в леко подсолена вода да заврат само докато бъкне водата и ги изваждате.Изливате водата поставяте ги в подходяща тавичка,добре ги намаслявате с олио, не щадете мазнината, след което приготвяте следния микс: равни части царевичен грис и галета, червен пипер/сложете повечко/, обикновена готварска сол, шарена сол, черен пипер, може да сложите и ароматни треви, ако обичате, както и чесън на прах/по съвет на Маги най добре гранулиран/1 кубче телешки бульон натрошен. С този микс хубаво посипвате и обърквате картофките с ръце за да полепне микса по тях, дори и да дойде в повече сухия микс не се тревожете, може да посипете отгоре вурху картофките, а може да съхраните остатъка за следващ път. След като сте се омазали порядъчно и по картофките има необходимото количество микс, поливате отгоре още малко олио /не добавяте никаква вода, за да се получи нужния ефект/ и печете до зачервяване и готовност. Дори и да ви се стори, че микса е поизгорял или потъмнял, ако сте пекли повече от необходимото, не се тревожете картофките ви са все така вкуснииии, може част от сместта да се отложи на дъното на тавичката при печенето, но след като оставите картофките да си отдъхнат те си поемат нужното и няма излишък.Станаха много вкусни и мекички и крехки отвътре, а златисти отвън и наистина апетитни.
Рецептата е на dPetrova от форума на "Перфектната вечеря"
Ако картофите са пресни миете добре и не белите, а оставяте с кожичката, ако вече са поостарели все пак не е лошо да се обелят, миете и режете на четвъртинки, осминки в зависимост от големината на картофа.Слагате ги в леко подсолена вода да заврат само докато бъкне водата и ги изваждате.Изливате водата поставяте ги в подходяща тавичка,добре ги намаслявате с олио, не щадете мазнината, след което приготвяте следния микс: равни части царевичен грис и галета, червен пипер/сложете повечко/, обикновена готварска сол, шарена сол, черен пипер, може да сложите и ароматни треви, ако обичате, както и чесън на прах/по съвет на Маги най добре гранулиран/1 кубче телешки бульон натрошен. С този микс хубаво посипвате и обърквате картофките с ръце за да полепне микса по тях, дори и да дойде в повече сухия микс не се тревожете, може да посипете отгоре вурху картофките, а може да съхраните остатъка за следващ път. След като сте се омазали порядъчно и по картофките има необходимото количество микс, поливате отгоре още малко олио /не добавяте никаква вода, за да се получи нужния ефект/ и печете до зачервяване и готовност. Дори и да ви се стори, че микса е поизгорял или потъмнял, ако сте пекли повече от необходимото, не се тревожете картофките ви са все така вкуснииии, може част от сместта да се отложи на дъното на тавичката при печенето, но след като оставите картофките да си отдъхнат те си поемат нужното и няма излишък.Станаха много вкусни и мекички и крехки отвътре, а златисти отвън и наистина апетитни.
Няма коментари