Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на dunia53
Име:
Донка Атанасова

Възраст:
63

Пол:
жена

Град:
Габрово

Професия:
медицинска сестра

Интереси:
разностранни

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
2

Блог вълни:
0
Последни постинги
7-8 филии от сух хляб
някакъв колбас /наденица,шунка,салам/ каквото има останало в хладилника/
сол,чер пипер
чубрица
3 яйца
1 чаша кисело мляко
малко прясно около 50 мл
кетчуп
олио или зехтин
150 грама кашкавал настърган

Нарязвате филиите нареждате ги в подходяща тавичка намазана с масло.Отгоре върху тях също наръсвате малко масло или олио,кетчуп нареждате колбаса,поръсвате с чубрица или друга подправка по желание.Заливате и пъхате във фурната да се опече,малко преди да е готово наръсвате настърган кашкавал


Категория: Други
Прочетен: 1522 Коментари: 0 Гласове: 0
5 средно големи тиквички
100 грама сирене
1 връзка копър
2 глави лук
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода
брашно колкото поеме.Да стане една хомогенна смес подобна на кексово тесто

Настъргваме тиквичките осоляваме и оставяме да се отцедят.След това смесваме с яйцата,сиренето,подправките и настърган лук /може и нарязан в блендер/киселото мляко със содата.Разбъркваме хубаво и с лъжица започваме да слагаме в сгорещената мазнина.Пържим докато станат златисти.




Категория: Други
Прочетен: 3052 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 13.07.2009 12:09
13.07.2009 09:33 - ДОБРУДЖАНКИ
ПО РЕЦЕПТА ОТ ФОРУМА НА "БГ-МАМА"


2ч.ч. кис мляко с 2 лъжичка сода
2ч.ч. натрошено сирене
4ч.ч. пресято брашно
Всичко това се омесва хубаво с вилица.В добре намазнена тавичка се редят топчетата като отгоре се слага бучка масло.Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 25-30мин.Стават много вкусни!


Категория: Други
Прочетен: 3341 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.07.2009 10:25
По рецепта на КОТКА от форума на БГ.Мама
(източник: ВBC Good Food, )

2 белтъка
120 гр. захар
120 гр. орехи
150 гр. натурален шоколад
1 ч.л. течна ванилия

Вечерта преди лягане включете фурната на 180º (ако е с газ на 4, а с вентилатор на 160º, давам вариантите защото е важно температурата на фурната да е правилната като я включвате, а после повече не се занимавате с нея).
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. Постепенно започнете да добавяте захарта като продължавате разбиването, трябва да се получи лъскава и твърда маса.
Начупете (нарежете) на не много дребни парчета орехите и шоколада и внимателно ги разбъркайте с белтъка, добавете накрая и ванилията, пак разбъркайте леко.
Покрийте с хартия за печене голяма тава и с голяма лъжица сипвайте купчинки от белтъците.  Важното е да има поне 2 см. разстояние помежду им (те не се надуват много, но все пак да не залепнат една за друга).
Най-важният момент: изключете фурната, сложете тавата вътре и ги забравете поне за 3 часа
Категория: Хоби
Прочетен: 1060 Коментари: 0 Гласове: 0
По рецепта на Абра от "Гответе с мен"





пакет (300гр) многолистно тесто
50гр твърд кашкавал
2-3ч.л суха италианска подправка (майорана, риган, босилек, розмарин, салвия и чубрика)
меко масло

Тестото се разстила, намазва се леко с меко масло, поръсва се с настъргания на ситно ренде кашкавал и сухите подправки. След което се разрязва на ленти с дължина около 25см и ширина около 1-1,5 см. Всяка лента се завива на рулце. Получените по този начин охлювчета се нареждaт 'легнали' в тава застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200°C.




Категория: Други
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: dunia53
Категория: Други
Прочетен: 102904
Постинги: 28
Коментари: 5
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Октомври, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031