Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2009 11:28 - ПАПУЦАКИЯ
Автор: dunia53 Категория: Хоби   
Прочетен: 2047 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.07.2009 16:35


5-6 дълги патладжана /разбира се, количеството е условно - зависи от големината на патладжаните/;
500 гр.  кайма;
2-3 глави лук;
1 връзка магданоз;
риган ,
сол и пипер на вкус;
кимион,,малко соев сос,малко джинджифил,чесново брашно
зехтин;

За заливката :
 1 супена лъжица масло;
5с.л. брашно;
500-600 м.л. прясно мляко;
1 яйце по желание;
малко сол;чер пипер,кимион,индийско орехче
шарен пипер и бахар на вкус;

Първо си приготвяме заливката бешамела.Към млякото прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато докато се сгъсти,за да не се получат грашки.Слагаме 1лъжича масло и 1 яйце и оставяме да изстине.След това се заемаме сподготовката на патладжаните.
Патладжаните се почистват, разрязват се надлъжно, и се издълбават като лодчици, посоляват се и се оставят да се отцеди горчивият им сок. В оригинал патладжаните се запържват но който иска може и да ги запече на фурна осолени с малко масло,за да омекнат .След като омекнат подреждаме в подходяща тава и започваме да ги пълним. Плънката се приготвя както за мусака но аз специално използвам морков настърган,чушка нарязана на дребно,чесън ,лук ,които запържвам.След това слагам каймата с различните подправки /чер пипер,кимион,джинджифил,соев сос,натриев глутамат,червен пипер.По желание може към плънката да се сложи и от издлбаната вътрешност на патладжана.След това се заливат с приготвеният бешамел и отгоре се наръсва с настърган кашкавал.Пекат се в силна фурна до леко зачервяване на заливката


image





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Марги
13.07.2009 12:50
Дуни, благодаря ти за тази рецепта! Правила съм ги няколко пъти вече тези ПАПУЦАКИЯ и винаги резултата е страхотен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dunia53
Категория: Други
Прочетен: 133124
Постинги: 28
Коментари: 5
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930